Jobbhelg, mys och shopping!!!

Denna helgen har passerat fort...Dem gör ofta det tyvärr. Och om inte ännu snabbare när man jobbar hela helgen=( Idag har varit anzac day här i Australien. En dag för att hedra alla Australiensare som dött i krig så dom allra felsta har varit lediga. Helt galen dag på jobbet idag, har sån träningsvärk efter allt spring! Igår hade jag och Kia en mysig systerdag. Lagade pannkakor, var nere på chapel och inhandlade lite godsaker till garderoben=)Älskar shoppa! CHAPEL street är den coolaste gatan och där har vi våra små favoritställen både gällande shopping, barer och restauranger!

Nu börjar det bli lite kallare här nere, ja inte mer än runt 20 grader nu om dagarna, haha så nu börjar man frysa lite. Imorgon blir det nog nästan till att ta tjocktröjan...

Ciao!


Sjukling!

Usch...Är sjuk idag! har glömt bort hur tråkigt det är att vara sjuk. Hur minuterna känns som timmar och en dunkande huvudvärk som aldrig tycks släppa.

Idag har jag och Tim diskuterat hundraser. Inte för att jag tror att han någonsin vill skaffa en hund men det kan alltid vara kul att titta på bilder och läsa om de söta små djuren. Jag älskar djur och vill GÄRNA ha en hund!!! Min favorit är nog Mops eller Staffordshire bullterrier. Den "enda" Tim vill ha är en kinesisk skrynkelhund. En hund med alldeles för mycket skin, den är så ful att den nästan blir söt!
Men tänka sig, efter att vi har tittat på valpar ett tag hittar vi en perfekt blandning av de båda vi vill ha: En blandning av skrynkelhund och Mops. Vilken lycka, där har vi den=) Ori Pei...



Åhhh

Äntligen!!!

Nu äntligen är den igång. Mitt första blogginlägg!!!! Som ni har väntat=) Min första plan var faktiskt att starta bloggen redan innan jag flyttade till Australien men det blir inte alltid som man har tänkt sig...men nu 6 månader senare - här är den; Mias blogg. Jag kommer skriva om mitt liv down under. mina intressen och mitt vardagliga liv på andra sidan jorden.

De senaste dagarna har jag varit i Adelaide. Jag var sugen på en liten minisemester och behövde ett litet break från skola och jobb. Adelaide var faktiskt en positiv överraskning eftersom alla hade sagt att det inte fanns något att göra i denna sömniga byhåla. Denna sömniga byhåla visade sig vara en sömnig stortstad. Eftersom staden är ganska utspridd så kändes inte centrum så stort och man blev förvånad hur stor staden faktiskt var. Med sina 1,5 miljoner invånare fanns det en hel del att göra. Fast kanske främst en bit utanför city, med alla gröna vinodlingar, den långa sandstranden vid Glenelg och dess mysiga kvarter med små butiker och restauranger.
Det var mysigt att sitta på stranden med en sol som värmde och en vind som påminde om en sval sommardag hemma i Sverige. Vi pratade om livet och man drömde sig bort till en inte alls för avlägsen framtid.
Det var mysigt att gå runt på de små kullerstensgatorna och känna att skola och vardag var långt borta. Efter ett tag kom jag in i Backpackerlivet och glömde bort att jag bara var där på en liten semester. Vad jag älskar att resa! Om så det bara är några dagar så är det alltid kul att se nya platser och känslan av att man har ett nytt äventyr framför sig. Den pirriga men förväntansfulla känsla man får i magen när planet lyfter eller på nattbussen i en upplyst stad man aldrig varit i förut.

Jag gillade Adelaide från första stund. Kanske var det för den gula neonskylten som mötte mig när jag kom ut från flygplatsen med texten IKEA. Eller på grund av alla trevliga männsikor jag träffade, för att min dröm att få simma med delfiner gick i uppfyllelse, min nya bögkompis Michael som jag hade så kul med eller allt gott vin vi drack på vinturen i Barossa Valley.

Resan får iallafall toppbetyg! Hade velat stanna några dagar till, men vardagen hemma kallade. Fast med bara ca 1 timmars flygresa från Melbourne blir det nog fler besök.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0